Pelagonija region
 
 
 

Центар за развој на Пелагонискиот плански регион
ул. Томаки Димитровски бр. 7, Битола
info@pelagonijaregion.mk
Тел +389 47 232 800
Факс :+389 47 203 818
Реконструкција на градскиот плоштад во Крушево

Со реализацијата на проектот градскиот парк и плоштад во Крушево ќе добие целосно нов и современ изглед. Ќе се врати вистинското значење на плоштадот,  на  површина од 765m² ќе се изврши реконструирање и изградба на современ практичен простор за Крушевчани.  

16-ТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ПЕЛАГОНИСКИ РЕГИОН

На 18.07.2016 година во Општина Демир Хисар, Советот за развој на Пелагонискиот плански регион во присуство на Градоначалниците од Пелагониските општини и Раководителот на Центарот за развој на Пелагонискиот регион ја одржа својата 16-та седница.

Уредување на плоштад околу општинска зграда во Кривогаштани
Центарот за развој на Пелагониски плански регион денес на 29.06.2016 во Општина Кривогаштани, одржа прес конференција по повод реализацијата на проектот: Партерно уредување на Плоштад околу општинска зграда во Кривогаштани”
Со овој проект ќе биде извршено комплетно уредување на плоштадот со површина од 1.386м² околу општинската зграда на Општина Кривогаштани.
1 / 104
 
\
\
\
\
\

 
     
   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2010 Центар за развој на Пелагонискиот плански регион. All Rights Reserved